Ett nej är ett nej är ett nej är ett nej är ett LÅT BLI DÅ FÖR I HELVETE!!!

Jag började morgonen med att i sängen läsa en artikel om gruppvåldtäktsfallet där alla de misstänkta gärningsmännen fick sin fällande dom ändrad i Svea hovrätt. Artikeln är skriven av en polis som hade hand om fallet Våldtäkten på 15-åringen i Tensta – en av poliserna som utredde händelsen berättar och ligger på Kriminal- och rättsmagasinet Paragraf. Jag har egentligen hur mycket som helst att skriva om detta fall, men jag orkar inte. Jag blev så ledsen över utgången i målet så jag knappt kunnat prata om det. Vad håller vårt rättssamhälle på med?

 Slutligen, så visade den här tragedin på ett fruktansvärt sätt på värderingar där våldtäktsoffret döms och misstänkliggörs av sin omgivning. Det är inte bara killarna som dömer, den person som hotade målsägaren med stryk om hon inte tog tillbaka anmälan var ju en tjej. Flickan hade vid ett tillfälle chansen att lämna lägenheten, men hon stannade för att inte lämna den redlöst berusade tjejen som hon faktiskt inte kände kvar själv då deras gemensamma vän gick. Samma tjej säger senare i förhör att hon inte tror på att flickan har blivit våldtagen då hon hävdar att hennes vänner ”berättat att hon fortfarande är med killar och har urringade kläder”.

   Den andra tjejen, som är nära vän med flickan, säger sig först tro på henne eftersom hon är ledsen, men börja tvivla då hon stundtals beter sig normalt och bland annat pratar med killar. För att bli trodd så måste man alltså vara konstant nedbruten och avlägsna sig från alla andra, och speciellt då killar? Det känns som ett sätt att säga att man förväntas bete sig som om man hade något att skämmas för, och det är inte svårt att se ett sådant vidrigt underliggande budskap. Att offret borde skämmas.

Vad i helvete? VAD I HELVETE!? FY SKÄMS PÅ ER TVÅ! FYYYYYY SKÄMS! Vad är det för fel på er? Hör ni inte vad ni säger!?

Jag hoppas att ni som har barn pratar om synen på skuld och beteende i olika situationer. Mobbning är ju alltid aktuellt men från åtminstone 13 års ålder är det dags att prata våldtäkt så att de inte får dessa vanföreställningar om brottsoffer från jämnåriga! Det här med att våldtäktsoffer förväntas ligga i fosterställning och gråta samtidigt som de svär av allt som har penis för resten av livet, är det verkligen något vi önskar dem? Är det en föreställning vi vill att våra barn ska reproducera? Om inte ni pratar med dem är det kanske ingen vuxen som gör det och då får SKIT som detta florera.

Samtyckeslagstiftning tack! Helst igår! Alla som inte håller med är våldtäktsmän! Nej, men seriöst, varför är vissa så jävla sugna på att behålla någon form av gråzonsex? Lyckas ni inte få folk att ställa upp frivilligt?

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s