You are 300 milliseconds away from a knuckle sandwish!

Jag tvivlar visserligen på att någon märkt det, men jag har bytt bloggslogan. Från ”om glädje, sorg, kärlek, hat och irriterande ting i mediaflödet” till ”You are 300 milliseconds away from a knuckle sandwish!”, så jag tänkte att det kanske var på sin plats att sätta detta i sin kontext.

Häromdagen fick jag höra talas om en blogg som heter Three hundred sandwiches och som skrivs av en tjej som enligt egen utsago fått i uppdrag att göra 300 mackor till sin kille, så kommer han att fria till henne. I en artikel i New York Post beskrivs det såhär:

My boyfriend, Eric, is the gourmet cook in our relationship, but he’d always want me to make him a sandwich. Each morning, he would ask,

“Honey, how long you have been awake?”

“About 15 minutes,” I’d reply.

“You’ve been up for 15 minutes and you haven’t made me a sandwich?”

To him, sandwiches are like kisses or hugs. Or sex. “Sandwiches are love,” he says. “Especially when you make them. You can’t get a sandwich with love from the deli.”One lazy summer afternoon just over a year ago,

I finally gave in. I assembled turkey and Swiss on toasted wheat bread. I spread Dijon mustard generously on both bread slices, and I made sure the lettuce was perfectly in line with the neatly stacked turkey slices.

Eric devoured the sandwich as if it were a five-star meal, diving in with large, eager bites. “Babes, this is delicious!” he exclaimed.

As he finished that last bite, he made an unexpected declaration of how much he loved me and that sandwich: “Honey, you’re 300 sandwiches away from an engagement ring!”

I paused.

Was our happily ever after as simple as making him a few sandwiches?

Det var alltså denna text som spontant fick mig att tänka att jag nog hade känt att det varit mer avtändande än uppmuntrande, att han snarare förtjänat en knogmacka än en kalkonsmörgås. Bildligt talat såklart. Det hade ju räckt att bara ge honom korgen eller ett avsked på grått papper.

”För honom är mackor som pussar, kramar eller sex.” Jag är ledsen, men pussar, kramar och sex är något man delar med någon. Att få en macka gjord åt sig och som man sedan slukar är inte något man gör tillsammans.

Nu kan man kanske misstänka att det hela är ett PR-knep för att marknadsföra bloggen och slå mynt av den, men samtidigt är jag inte helt säker på det. Dagen efter såg jag nämligen en delad bild i mitt Facebookflöde som handlade om lite samma sak. En bekant hade delat en kompis bild där kompisen bad om 10 000 (!) delningar av bilden, för då skulle hennes kille fria till henne. Jag delade inte bilden. Jag vill inte vara medskyldig till att hon gifter sig med en kille som uppenbarligen inte gillar henne mer än så. Men efter nästan en månad har bilden bara ca 40 delningar så jag tror att hon antagligen är utom risk för det. Kanske är det fler som tänker som jag.

Jag känner att ifall ens partner behöver villkora sitt ”happily ever after” med 300 mackor eller 10 000 delningar av en bild på Facebook så är hen kanske inte så himla intresserad av att fria i första taget. Så varför ställer vissa upp på detta?

Kan det vara för att vi kvinnor socialiseras till att se giftermål och äktenskap som ett livsmål i sig självt? Alltså att fokus främst ligger på att bli gift, inte att träffa en livspartner man trivs och är lycklig med. Så de tänker att det är bäst att hoppa på tåget när man har chansen för man vet aldrig när man träffar någon som uttrycker ett vagt kanske till att ha lust att gifta sig med en?

Jag har genom mitt vuxna liv medvetet försökt att avhålla mig från tankar om äktenskap som något jag ”måste” uppnå bara för att. Desperation har aldrig varit vägen till vettiga beslut i mitt kärleksliv. Kanske kommer jag aldrig att gifta mig och då är det ok det med. Jag och Patrik uttrycker ibland till varandra att vi vill gifta oss i framtiden, men vi har inte bråttom att sätta ett datum eller ens ett år. Gifter vi oss så gifter vi oss, gör vi inte det så är det ok det med. Likadant med om vi blir föräldrar eller ej. Men om vi gifter oss blir det inte för att blidka andras förväntningar eller nå någon slags milstolpe i livet. Och ett eventuellt frieri kommer inte att ha hållhakar som 300 smörgåsar, 10 000 Facebookdelningar av en bild eller en statusuppdatering eller något liknande.

Men om det är någon som är intresserad av villkorade frierier har jag ett par förslag på bloggteman här:

300 blow jobs: My boyfriend is obsessed with two things: Star Wars and oral sex. During a Sunday lunchtime viewing of ”Return of the Jedi” he told me: ”you are 300 blow jobs away from an engagement ring!” … And so, I got sucking …

$300K a year salary: My boyfriend is obsessed with two things: Star Wars and money. During a Sunday lunchtime viewing of ”Return of the Jedi” he told me: ”you are $300K away from an engagement ring!” … And so, I got working … Now I hardly ever see him because I work so much.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s