Om tafs, vem som är människa och att ”få sex”

Igår skrev Lady Dahmer ett blogginlägg om Mäns självklara rätt till våra kroppar. Hon skrev främst om män som tafsar på kvinnor de är ihop med, utan hänsyn till om kvinnan vill det eller ej. I kommentarerna togs andra intressanta aspekter upp, då angående män som tafsar på mer eller mindre bekanta eller till och med främmande kvinnor, i det privata och i det offentliga.

När det gäller tafs i nära relationer är jag ihop med en väldigt tafsig kille. Men det är nått jag tycker är trevligt i denna relation och då är det ju ok. Jag tafsar också rätt mycket tillbaka. Ärligt talat hade jag nog saknat det eller till och med blivit olycklig om han hade slutat. Jag känner nämligen en stark koppling mellan att vara åtrådd och att känna mig vacker och sexig. Antagligen på grund av att jag socialiserats hela livet att vara en könsvarelse för mäns lust och att mitt främsta värde sitter i att vara knullbar. Jag har helt enkelt väldigt svårt att vara nöjd med mig själv om jag inte genererar ståfräs på en daglig basis. Sorgligt men sant. Eftersom vi också är rätt ojämna i sexlust, med mig som mest drivande, hade nog avsaknad av tafs gjord att jag hade ifrågasatt relationen och om han verkligen tyckte om mig.

Dock har jag ju varit i relationer där den där rätten till min kropp blivit alldeles för mycket, när den resulterat i övergrepp och våldtäkt, så jag kan relatera till den situationen med.

Annars är jag egentligen inte en person som tycker om att bli vidrörd. Tidigare har jag tänkt att det kanske beror på att jag blev tvingad att krama vuxna till höger och vänster när jag var barn. Nu tror jag snarare att det bara är sån jag är. Någon gång har jag fått det problematiserat ”Hur ska du kunna bli en bra mamma* om du inte kan kramas? Du måste lära dig det!”. Men att krama sina barn eller att krama sin partner känner jag inte är riktigt samma sak som att krama folk som inte står mig riktigt lika nära. Nu har jag ju inga barn, men gällande män har jag inget emot att kramas med dem jag också vill ligga med. Resten av befolkningen kan gärna hålla sig på minst en armlängds avstånd. Därför blir det ibland lite jobbigt när folk, särskilt män jag inte ser som potentiella partners, vill kramas. Jag har varit med om det i professionella situationer. Männen tar varandra i hand, men när de ska hälsa på mig så ska det vara med en bamsekram. Det är lika jobbigt varje gång. Dessutom är det besvärande för mig eftersom det blir så tydligt att jag ska bli kramad för att jag är kvinna. Det är helt enkelt en totalt onödig demonstration av att jag är en ”annan” och ska behandlas därefter.

Jag har en teori om det här med mäns självklara rätt till kvinnors kroppar. Den går  ut på att det är en förlängning av vuxnas självklara rätt till barns kroppar. Jag menar nu de där kramarna som avkrävs till höger och vänster för att ”den vuxna vill det” och ”var snäll nu, den vuxna tycker så mycket om dig”. Jag tror att detta beror på att vi inte ser barn som fullvärdiga människor. Det är t. ex. därför jag tror vi tar oss friheten att göra onödiga ingrepp i barns kroppar (t. ex. hål i öronen och könsstympning) utan deras samtycke och kräva att de ska ha kroppskontakt mot sin vilja för att vara snälla. På samma sätt tror jag att mäns tafsande på personer de upplever som kvinnor (för det är såklart inte bara kvinnor som utsätts för detta avhumansierande, nej alla som inte är män är i skottlinjen) är för att de inte ser oss som människor på samma sätt som de själva är det.

———————————————————————————————————
Med tanke på att inte ha samma nivå av sexlust i en relation såg jag precis detta:Skärmavbild 2015-04-01 kl. 18.56.59

Det där med att prata om att ”få sex” är verkligen nått som får det att krypa i mig. Vaddå FÅ? Det får det ju att låta som att någon kan ge sex, vilket får mig att känna att man också menar att sex är något som kan fås, ges, tas eller köpas. Vilket det såklart är i vårt skitsamhälle som är genomsyrat av våldtäktskultur, men det är knappast en utgångspunkt som är vettiga att ha eller som bör normaliseras. Sex ska vara något en har med sig själv eller ett ömsesidigt utbyte med en eller flera som vill ha sex med en. Ifall personen i fråga verkligen uttryckt det på detta sätt rekommenderar jag separation och att inte involvera sig med andra människor förrän hen kommit underfund med hur hen ser på sex egentligen.

*för naturligtvis förväntas jag ha moderskapet som livsmål.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s