Jag är #enavalla

Denna vecka har P3 haft en temavecka om partnervåld under rubriken #enavalla.

Jag var faktiskt en av de som ställde upp på intervju. Även om det jag utsattes för inte är en hemlighet valde jag att vara anonym och jag kommer inte avslöja här vilken av intervjuerna som är min*.

Anledningen till anonymiteten är inte att jag skäms utan att det är så mycket lättare för folk att ”snubbla” över ett radioprogram än ett blogginlägg som mer aktivt måste letas upp.

Eftersom mitt ex inte erkänner (eller inte erkände i alla fall, har inte pratat med honom på 12 år and counting, halleluja!) att han gjorde nått som var fel mot mig vill jag inte att han ska känna sig uthängd. Inte för att skydda honom utan för att han inte ska få spel och höra av sig till mig. Jag vill aldrig mer höra av honom igen!

Egentligen skulle jag varit blivit intervjuad för P4 imorgon med, men det blev inte så. Jag ställer gärna upp om jag har tid, men ärligt talat är det lite skönt att det inte blev någon mer intervju nu. Det är nämligen väldigt påfrestande psykiskt. Jag har visserligen fått stor distans till det som hände mig under de snart 13 åren som gått sedan förhållandet tog slut, men just när det handlar om att berätta min historia måste jag grotta ner mig i minnet och det är såklart jobbigt.

Ärligt talat har jag nog inte tänkt på det som hände som en hel historia från början till slut innan. Det har mer blivit brottstycken, minnen som ploppat upp. En berättelse här, en berättelse där, eller bara att det faktiskt hänt mig med. Att jag är en av de som fått stryk i en relation, som blivit kontrollerad och manipulerad, som blivit utsatt för våldtäkt.

En sak som inte togs upp i intervjun var att jag inte var någon ängel själv. För jag var inte snäll. Helst ville jag att han skulle dumpa mig (eftersom jag kände mig maktlös att göra slut med honom) och jag betedde mig därefter. Dessutom slog jag tillbaka. Någon gång lappade jag till honom utan att han slagit mig. Våldet blev normalt i vår relation. Det var något jag bestämde mig för tidigt efter att det tagit slut mellan oss; att våld aldrig mer skulle bli normalt i mitt liv och det har det faktiskt inte blivit. Jag kan inte komma ihåg att någon slagit mig sedan dess, och jag har inte heller slagit någon.

*Känner någon att hen verkligen vill höra min intervju kan ni maila mig på adressen i listen till höger så skickar jag en länk. Med reservation om jag får en förfrågan från någon som jag av någon anledning känner mig otrygg med att outa den inför.

2 tankar på “Jag är #enavalla

  1. Pingback: Hon slog sin kille medvetslös | Matildas blogg

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s