”Skyll er själva!”

20130327-072958.jpgBild norpad från Lady Dahmer.

Mitt mål och min förhoppning med mina eventuella framtida barns uppväxt och uppfostran är att de ska känna att det är precis lika självklart för mig att deras kärlekar är pojkar som flickor, oavsett vilket kön mina barn har. Jag skulle bli ledsen och se det som ett misslyckande från oss föräldrars sida om jag fick veta att mitt barn haft ångest inför att komma ut som bi- eller homosexuell för mig. Jag skulle kanske till och med bli lite ledsen om mitt barn kände att hens sexuella läggning behövde definieras inför mig genom ett allvarligt samtal, detta då jag inte känner till någon heterosexuell som känt det behovet inför sina föräldrar eller ens någon. Jag hade tagit som att mitt barn trodde att det krävdes för att jag inte skulle bli chockad eller negativt överraskad när kärleken kommer hem till oss och inte är av ”det motsatta könet”. Att mitt barn skulle tro att jag skulle reagera så hade gjort mig ledsen och beklämd å mitt barns vägnar.

Därför har jag väldigt liten förståelse för de som hotar med att genusmedveten uppfostran kommer göra barnen till homosexuella och/eller förtjusta i att klä sig i drag. Jag antar att de säger så för att de ser HBTQ-personer som sexuellt avvikande och dåliga. För det första är jag hyfsat säker på att det inte går att göra sina barn vare sig homo-, bi- eller heterosexuella och att ingen Hello Kitty- eller Spidermanpyjamas i världen kan påverka det. För det andra hade det på allvar inte spelat någon roll för mig vilken sexuell läggning mina barn har.

Många jag känner säger ”Jag hade blivit ledsen för jag hade blivit orolig för vad det innebar för barnets liv”. Jag kan förstå den oron för det är inte lätt att vara annat än straight och normativ i dagens samhälle. Man riskerar att bli utsatt för fördomar och våld. Men det hjälper knappast barnen om mamma och pappa också sällar sig till dem som tycker att de är avvikande för att de inte är heterosexuella.

”Men tänk om du inte får några barnbarn!”. Det är inte barns plikt att förse sina föräldrar med barnbarn, vilket jag som straight, barnfri 31åring naturligtvis är fullt medveten om. Även om jag funderar mycket över föräldraskap vet jag fortfarande inte om jag vill ha några barn och anser definitivt inte att jag är skyldig min mamma sådana.

I mina förhoppningar för framtiden ingår också att klädesplagg ska bli avkönade och att ingen ska titta konstigt på en man som klär sig i volangkjol, på samma sätt som vi i dagens samhälle inte tittar konstigt på en kvinna i kritsträcksrandiga kostymbyxor. Något som hade setts som provocerande för bara ca 100 år sedan.

Anslutningsvis måste jag skriva lite om den där dildon i våra söners rövar som Josef här ovan är orolig att vi ska komma till honom och klaga över i framtiden: Eftersom mäns g-punkt lättast stimuleras via ändtarmen är det väl naturligt att många män, oavsett läggning, tycker att det är skönt att få föremål (som t.ex. en dildo) uppförda där. Även om jag kanske inte skulle vilja ha en så detaljerad bild av mina barns sexliv med sig själva eller andra hade jag naturligtvis inte haft nått emot att hen, oavsett kön och sexuell läggning, berikar sitt sexliv med anal stimulans. För det första ser jag det inte som kontroversiellt och för det andra är det väl knappast min ensak.

4 tankar på “”Skyll er själva!”

  1. Jättebra! Jag instämmer fullkomligt! Kan tillägga att innan jag fick barn tillhörde jag skaran som trodde att jag helst önskade framtida barn en heterosexuell läggning för deras egen skull, för att de skulle slippa traumat med att vara avvikande. Men sen ungarna kom har min inställning ändrats och med den enorma kärlek jag känner för dem så önskar jag bara helt ödmjukt att de får vara lyckliga och älska och älskas i sina liv. Jag kommer inte vara den som lär dem att något annat än hetero är avvikande och jag kommer göra allt för att de alltid ska känna att med mig kan de vara sig själva, oavsett.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s