Huru man må klia mansgrisar på magen.

Som Ulf Brunnberg går på i skitblaskan Slitz om att det är feminismens fel att häktesvakten Karen Gebreab blev mördad på jobbet skulle man kunna tro att det inte skett ett mord på en manlig fångvaktare någon gång i världshistorien.

”Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen.”

”Det vore bättre om kvinnor var kvinnor och män var män.”

Som fullt förståeligt är reagerade Karens familj negativt på hans uttalanden. ”Han bagatelliserar min systers död som fortfarande är en traumatisk upplevelse för mig och min familj. Jag blir otroligt sårad av att en vuxen människa väljer att använda de orden om en så tragisk händelse. […] Hon var inget ”fruntimmer på en och sextio”, hon var Karen, min syster.” säger brodern Mathias Gebreab.

Själv tycker jag att det här ”Det var en kvinna inblandad, alltså var problemet att hon var kvinna!”-resonemanget börjar bli lite gammalt. Kan de inte hitta på nått nytt? För det är samma sak varje gång. Är en kvinnlig partiledare dålig ska man akta sig för kvinnliga partiledare, har man en dålig chef som också råkar vara kvinna ska man akta sig för kvinnliga chefer, blir en kvinna mördad på jobbet borde hon inte ha jobbat där.

Vad Ulf Brunnberg säger indirekt är att det är Karens eget fel att hon blev mördad. Att hon får skylla sig själv som trodde att hon kunde utföra ”en mans jobb”.

Om en manlig häktesvakt råkat vända ryggen till och blivit ihjälslagen hade ingen fått för sig att säga ”Det är för att vi har människor som utför det här jobbet som inga människor borde utföra, vi borde ha robotar till detta istället!”. Nej då hade man istället pekat på det verkliga problemet: En brist i arbetsmiljön, underbemanning som gjorde att mordet kunde ske.

Att Ulf Brunnberg använder ett mord på en kvinna för att vinna poäng hos sina mansgrisiga fans är inget annat än elakt och vidrigt, men han kanske tycker att det är att vara en man att bete sig så.

Jag hoppas verkligen att han inte inpräntar detta ”Nej du kan inte, nej du får inte för du är FLICKA!” i sin dotter. Om han gör det hoppas jag att hon har en mamma som kan som en motvikt gjuta in lite jävlaranamma i henne istället!

Annonser

7 thoughts on “Huru man må klia mansgrisar på magen.

  1. Om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser och häkten. Då är du naiv.

    • Ok. Och din åsikt angående Ulf Brunnbergs vidriga uttalande är?
      Tur förövrigt att min mamma är en korpulent dam på hela 163 cm annars hade hon väl inte passat på sitt tidigare jobb som sjuksköterska på ett fängelse enligt dig. Det gick dock alldeles utmärkt fast hon blev lämnad ensam med gnälliga knarksugna intagna på sitt kontor.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s