Grattis alla tjejor på tjejdagen!!!

Grattis på kvinnodagen! Jag vill samtidigt passa på att be om ursäkt för att jag glömde att gratulera alla som lever med HIV och AIDS på deras dag den 1:a december samt även de värnlösa barnen den 28:e december. Grattis i efterskott! När firar vi förresten de icke värnlösa barnen?

Nej, nu ska jag sluta skämta om sånt som inte är roligt. Min poäng har säkert gått fram redan ändå. Den internationella kvinnodagen är ingen dag då vi gratulerar människor som är av kvinnligt kön, det är liksom inte Mors dag eller något annat glättigt.

Likt internationella AIDSdagen handlar det mer om att uppmärksamma. AIDSdagen om att uppmärksamma HIV och AIDS, forskningen och de människor som påverkats av viruset. Kvinnodagen för att uppmärksamma att kvinnor runt om i världen lever i utsatthet för att de är kvinnor. Att reducera den till någon allmän högtid tycker jag känns ovärdigt med tanke på vad dagen står för. Att reducera den till någon allmän högtid tycker jag tar fokus från de frågor som borde diskuteras varje dag men speciellt en dag som denna.

Jag kan inte påstå att jag känner mig särskilt glad idag, som att jag har något att fira. Istället känner jag mig nedstämd. År 2012 och vi har inte kommit längre! Den dag kvinnor och män lever på samma villkor kan vi fira och gratulera varandra.

För de som undrar varför det inte finns en mansdag kan jag upplysa om att det visst finns en sådan och att man lätt hittar information om den genom att t. ex. googla, nått som alla som kan hantera en dator borde klara av. Grattis i efterskott och förskott!

8 tankar på “Grattis alla tjejor på tjejdagen!!!

  1. Pingback: En sorgens dag – 2 « It's all gonna be fine

  2. Blev själv positivt överraskad på jobbet idag när jag nämnde internationella kvinnodagen och en kollega nämnde att ‘det heter internationella kvinnoRÄTTSdagen och den handlar inte om att man ska gratulera alla kvinnor.’ Man är inte alltid så ensam som man tror! :-)

  3. Pingback: Idag uppmärksammar vi Internationella Kvinnodagen | Matildas blogg

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s