♥ Oprah

Inatt när jag inte kunde sova satt jag uppe och tittade på Oprahs hemsida och på program man kan se där. Jag tittade då på Oprah’s Conversation with Child Molesters och jag måste säga att det gav mig hopp om mänskligheten. Det var så skönt att höra förövare som förstod hur det de gjort påverkat offren. Dessa förövare hade såklart gått länge i terapi för att komma till den insikten, men ändå. Inte för att jag tror att ens det ger ett 100 %igt skydd mot återförbrytelser, men det är ändå ett steg i rätt riktning med förövare som inte bara bortförklarar sittbeteende.

Programmet fick mig att tänka på skit jag var med om i barndomen. Skit som tack och lov aldrig ledde till penetrering och som jag därför i många år lade skulden för mer på mig själv än på förövarna. Men även tafs gör ont i själen och får en att känna sig smutsig och skamfylld. Dessutom kan jag säga att ifall jag inte hade haft sinnesnärvaron att ta mig ur situationerna hade de säkert gått mycket längre än vad de gjorde.

Annonser

4 thoughts on “♥ Oprah

    • När jag för många år sedan skrev en uppsats i om varför barnpornografibrottet flyttades från TF till BrB fanns i SOU:n en hel del intervjuer med pedofiler där de uttryckte åsikter som att de bara var snälla som introducerade barnen i sexualitet och att det var vi som inte tänder på barn som var konstiga eftersom barn är så släta och sexiga utan äckliga kroppsvätskor som människor får efter puberteten. Så visst finns det pedofiler som inte tycker att de gör fel. De förstår säkert att det är fel enligt lagen, men det betyder inte att de tycker att lagen är rätt! En person med en narcissistisk störning kan göra rätt mycket fel men ändå tycka att beteendet är helt ok.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s