Äh chill! Ta det som en komplimang!

En karl går fram och tallar en främmande kvinna på stjärten. Hon blir förbannad och ger honom stryk. Han tyckte att hon skulle ha tagit det som en komplimang. Fast egentligen har han ju inte gjort någonting alls. ”46-åringen nekar till brottsanklagelserna och kan inte förstå att bara han blivit åtalad. – Hon spöade på mig helt enkelt, säger han till Metro.” Den där handen på hennes röv som vi ser på filmen då? Det är bara som det ser ut, eller? Han kanske bara viftade med handen 2 millimeter från hennes rumpa? Eller så är det bara en komplimang, och då ska man ju bli glad *kräks*.

Hur fan kommer man ens på tanken? Hur kommer man på tanken på att gå fram till en främmande människa och tafsa sexuellt på den personen? Kan någon förklara det för mig? Jag är glad att detta fastnade på film så att idioten kan åka dit.

Förövrigt så har Anton Abele grovt missuppfattat nödvärnsrätten. Den är inte alls nått man tar till endast när det är fara för ens liv, det får man ta till för att freda sig också. Med hans tolkning skulle man ju annars inte få göra våldsamt motstånd vid våldtäkt om man inte trodde att man även skulle bli mördad! Eller freda sig vid misshandel. Jag tycker väl kanske inte att det är glasklart rätt rent lagligen att hon sparkade på honom efteråt, men jag förstår att man gör det. Min reaktion hade antagligen också varit att spöa karln. Och Anton, övervåld kan visst vara ok. Det är därför vi har ett begrepp som heter nödvärnsexess (ursäktligt övervåld) som man kan ta till när någon fredat sig med övervåld men omständigheterna ändå varit sådana att den angripne inte kunnat besinna sig. Det är antagligen vad som gör att kvinnan går fri från åtal efter dessa händelser.

Annonser

6 thoughts on “Äh chill! Ta det som en komplimang!

  1. Vad underbart tillfredsställande med en kvinna som står upp för sig själv och sedan inte åker dit för det. Ett par sparkar mot skrevet på ett tafsande äckel tycker iaf jag inte under några omständigheter kan räknas som övervåld.

    //Emma Hå – emmahas.se

  2. Jag håller med dig så mycket!
    Dock reagerade jag mest över att Metro (i sin artikel) klassificerade mannens handling som ”tafsande” trots att han blev dömd för sexuellt ofredande och skrev att kvinnan ”misshandlade” mannen trots att hon inte blev dömd och att det faktiskt handlade om nödvärn.

    Retoriken i media är också otroligt könssegregerad. Usch!

  3. Ping: Välkommet tafs vs ovälkommet tafs « Matildas blogg

  4. Ping: Om #tafs – en egen erfarenhet från högstadiet « Matildas blogg

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s