Diskussion på fejan angående domen i Helsingborgs tingsrätt.

Jag länkade till artikeln med den korkade domen på facebook, som jag skrev om i förra inlägget, och fick fram en enligt mig rätt intressant diskussion som jag gärna delar med mig av. 

Annonser

4 thoughts on “Diskussion på fejan angående domen i Helsingborgs tingsrätt.

 1. Jag håller inte med Karolina. En våldtäktsman behöver inte alls vara sjuk i huvudet, de flesta som våldtar är de som bor i porten bredvid och som är världens trevligaste kille. Att säga att de som våldtar är sjuka i huvudet blir ju lite att ta bort det egentliga problemet.

  • Jag tror inte att hon menade sjuk i huvudet i ren medicinsk mening. Hon är utbildad och har jobbat som metalskötare i över 10 år av sitt liv så hon vet vad psykisk sjukdom innebär. Dessutom är flera av oss ”sjuka i huvudet” i vår familj, vår mormor tog t.ex. sitt liv efter ett liv med återkommande depressioner. Hon menar antagligen att man inte kan vara riktigt frisk i skalet om man begår våldtäkt.
   Min första pojkvän våldtog mig friskt i vårt förhållande. Han kan säkert framstå som en blyg tönt som inte intimiderar någon. Nu är han också småbarnsfarsa. Men det hindrar honom inte från att vara ett perverterat äckel som ansåg att han hade rätt att ha sex med mig när han ville eftersom jag var hans flickvän och ”ville igår”.

   • Okej, eftersom jag inte visste något om henne kunde jag ju inte heller veta att hon har en profession. Jag hör jämt folk som säger att alla våldtäktsmän är psykstörda, de kan inte tro att en helt frisk ”normal” kille kan våldta.

 2. Det beror ju på vad man lägger för värdering i att vara ”sjuk i huvudet”. De flesta våldtäktsmän är såklart inte färdiga för att låsas in på St Lars, så om man menar det är man ju definitivt ute och cyklar. Jag har en känsla av att många av dessa som tycker att våldtäktsmän är regelrätta psykfall också har en väldigt strikt syn på vad som är våldtäkt, för man vill inte erkänna att det kan vara grannen, polaren, brorsan, farsan eller morsan utan det måste vara nått äckel som ligger och trycker i en buske.
  Jag tror att min kära große Schwester/krankenschwester bara ville vara snäll mot stackars Linus som kände skam över sitt kön. Det är ju också fel, för det är inte ett kön som våldtar, det är en person, även om det råkar vara så att män våldtar oftare än kvinnor.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s