”Nice!” ?

En 16-årig flicka har blivit åtalad för sexuellt utnyttjande av barn, två pojkar. TT beskriver pojkarna som 14 år medan Aftonbladet och Expressen beskriver dem som 13. De anges även av kvällspressen vara födda -96 så jag tolkar det som att de är 14 nu men var 13 vid övergreppet som hände i våras. Tydligen var flickan 15 när det hela hände så jag antar att det var en tjej i 9:an som hade gruppsex med två killar i 7:an då.

Tjejens advokat anser såklart att det nog inte var fall som detta som lagen kom till för, vad hon menar med det vet jag inte men jag får en obehaglig känsla av att det är ”Men kom igen, de är KILLAR, klart de ville! Nu är de coola bland kompisarna!”. Jag tycker inte det, jag tycker att just den attityden är riktigt obehaglig! Nu är det så att det är olagligt för människor över 15 att ha sex med människor under 15 och det gäller oavsett könet på de inblandade! Hade lagen inte varit menad att appliceras på fall som dessa hade inte redan 16-åriga killar blivit dömda för sex med 13-åriga tjejer. Ok om det är en 15-16åring som har sex med någon som precis ska fylla 15, men när de inte ens fyllt 14 känns det fan inte ok! Slå upp valfri skolkatalog, bläddra till 7:orna och fråga dig om du tycker att de är fuckable för äldre, för människor som räknas som vuxna vad gäller sexuellt samtycke? Ja jag vet att jag är hårddragen, men jag är en sån som inte tycker att barn ska ha sex. Särskilt inte med äldre barn. När man är i den åldern händer så otroligt mycket i kroppen och i huvudet på kort tid. Främst tycker jag inte om känslan av att vissa gör skillnad på om det är en tjej som är äldst eller om det är en kille.

Stora delar av nätdiskussionen kring detta fall går just ut på att killarna bara hade stor tur och inte ska gnälla. Den ekar starkt av synen att killar inte går att våldta (såvida det inte handlar om ass rape). Jag tycker det är tragiskt! Bara för att de ville nu kanske de inte tycker att det var en superbra idé när de blivit äldre. Dessutom, tänk om tjejen blivit gravid!? Är det en konsekvens en 14åring kan ta? Det är ju tjejens beslut om hon vill göra abort och dessutom händer det ju ofta att folk inte inser att de är gravida förrän det är för sent för en sådan.

Jag drar mig till minnes ett blogginlägg av Linus Fremin från i våras där han skriver om synen på kvinnor som pedofiler. Där tar han upp ett fall där en kvinnlig lärare hade sex med en 12-årig elev. Det är såklart mer extremt än detta fall med en 15-16-årig tjej och 13-14-åriga pojkar, men jag tycker ändå att diskussionen där till viss del kan appliceras även här:

”Detta är ett självklart exempel på hur pojkar och män aldrig kan vara offer för sexuella övergrepp. För i vår kultur har vi föreställningar om att pojkar i ung ålder vill ha sex och därför inte kan vara sårbara för sexuella övergrepp.

Attityden till män som offer för sexuella övergrepp är enkel: de är aldrig offer.

Vi som samhälle har en tendens att reagera på sexuella övergrepp på pojkar och män genom att göra om det till en positiv sexuell upplevelse för det manliga offret. Att det är ett steg i att bli en man att vilja ha och ha sex.

Män ska alltid vilja ha sex för att kunna kalla sig män. Hur går det att våldta någon som alltid är villig?

Därför skojas det bort. Därför tystas det ner. Därför använder man alla knep för att göra offren till de skyldiga, allt enligt våldtäktskulturens logik.

När sexuella övergrepp på män och pojkar skojas bort, avdramatiseras eller helt enkelt förvrids till lögner raderar man inte bara offren i fråga. Det leder också till att legitimera fortsatta övergrepp.”

Även serien South Park belyser det hela på ett bra sett i avsnitt 10 från säsong 10 ”Miss teacher bangs a boy”. Jag kunde inte få in en spelare här i blogginlägget så ni får klicka på länken nedan. Klippet jag valt heter just ”Nice”.

http://www.southparkstudios.se/clips/sp_vid_155304/

Annonser

2 thoughts on “”Nice!” ?

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s