Om reklam

Ifall du inte redan sett detta klipp på en föreläsning av Jean Kilbourne från 2000, tycker jag att du ska ta 34 och en halv minut av ditt liv och se det nu. Det finns på denna bloggsida: http://konsumbloggen.com/2007/03/30/reklam-och-kvinnosyn/

Annonser

7 thoughts on “Om reklam

 1. Tänk vad fint att dels upptäcka en bloggare som skriver så bra om så stora, viktiga, fina, rörande och upprörande ämnen, och dels att upptäcka att den bloggaren länkar till ett gammalt inlägg som jag har skrivit.

  Lite som att skaka hand med Elvis.

  • Jo jag har läst, jag försöker smälta allt beröm. Här sitter man och skriver mest för sig själv, för att få ut allt jag har i mitt huvud, och hoppas den som eventuellt läser tycker det är ok, och så får man sån respons! Det är ju helt otroligt!

 2. Nu har jag äntligen tagit mig tid att titta på filmen, och jag är glad att jag gjorde det. Bra föreläsning, den väckte upp saker som jag länge tänkt på men inte riktigt analyserat ordentligt.
  Tack så hjärtligt för länken och tipset! Det var väldigt sevärt.
  Hoppas att du har haft en fin midsommar!

  • Det var så lite så, som du ser är det ju Mattias här ovan som skrev inlägget där videon fanns.
   Ja den är väldigt tänkvärd. När man har matats med dessa bilder hela sitt liv blir man ju väldigt blind (eller jag blev iaf det) och tror att det ska vara så. Bland annat tänker jag på ”indeed she has no pores” och på hur jag själv som barn tänkte kring det. Jag kommer ihåg reklam för Diors smink i tjejtidningar där modellen såg helt len och perfekt ut i hyn. Jag ville ha sånt smink men hade såklart inte råd att köpa det. Då trodde jag ju att sminket skulle göra mig lika perfekt som modellen var, men nu vet jag ju att bilden var manipulerad.

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s