Korkade argument

Ibland (jag menar ofta) när man på internet diskuterar fördelningen av sysslor i ett hushåll kommer det in ett pucko en individ, ofta av manligt kön, som kläcker ur sig nått intelligent i stil med ”Men vaddå!? Karlar byter ju däck och klipper gräsmattan, en kvinna skulle aldrig få för sig att hjälp te mä dä!”.

Mina frågor till dig som resonerar så är som följer;

1. Hur ofta byts däcken på bilen? Varje dag? Nehe? En gång i veckan? Inte det heller? CIRKA TVÅ GÅNGER OM ÅRET? Ja det var väl mer troligt va, och dessutom är väl chansen ganska stor att man tar bilaset till en verkstad och låter de som jobbar där byta däcken åt en.

2. Hur ofta klipps gräsmattan? Varje dag året runt? Nehe, nej men är gräsmattan täckt av snö stora delar av året/växer inte p.g.a. kyla!?! Oj oj knepigt! Ett par gånger i veckan på sommaren? Ok, boo fucking hoo! Flytta till lägenhet om det nu är så jobbigt, för:

3. Vad gör män som ingen gräsmatta eller bil har? Sitter på häcken året runt och har ledigt eftersom de inte har några sysslor att bistå med?

Saker som matlagning, disk, barn och städning, som de då menar att kvinnorna ska sköta eftersom det är så förbaskat jämställt nu när den penisprydda skött sin del av sysslorna genom att köra bilen till verkstaden ett par gånger om året, måste skötas varje dag!

Jag blir så förbannat irriterad på hela kvinnligt/manligt diskussionen. De 7 år jag levde ensam som singel var det ingen man som bytte glödlamporna eller rensade avloppet, det gjorde jag själv och det klarade jag alldeles utmärkt. Innan jag flyttade in till sambon klarade han både disk och städning alldeles utan att ha en vagina.

Jämställdhet i hemmet handlar inte om vem som gör vad, det handlar om att man ska göra lika mycket av det obetalda hushållsarbetet som måste bli gjort för att vardagen ska fungera, detta för att det inte ska bli så att en person i förhållandet blir utnyttjad! Dessutom kan man inte jämföra skit som görs några gånger om året eller säsongsvis med sånt som måste göras kontinuerligt! Detta är väl bara common sense, eller som Bryan Safi skulle ha sagt ”It sounds like a no brainer, wich is exactly why people with no brains has such a problem with it”.

Sen kommer samma karlar och gnäller över att de är singlar, det är tydligen ”svenska kvinnors” fel, ja eftersom ”vi” är så elaka/själviska/okvinnliga så vi inte vill ha dem. Därför vill de hellre ha en fru från ett land där ”kvinnor är kvinnliga och låter män vara män”, men det är en helt annan diskussion som jag tar en annan dag…

Klicka:

Feminist javisst!

Annonser

Kommentering öppen 10 dagar. För regler se under fliken "Om".

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s